Ga naar de inhoud
Nieuwe tip

Politie zoekt opnieuw naar vermiste Sumanta Bansi

De politie startte in april 2021 ook een grote zoektocht naar Sumanta Bansi in De Hulk Beeld © ANP

De politie houdt vandaag een nieuwe zoekactie naar de in 2018 verdwenen studente Sumanta Bansi. Dat bevestigt een politiewoordvoerder na berichtgeving van De Telegraaf.

De woordvoerder laat weten dat de zoektocht met honden wordt gehouden naar aanleiding van een nieuwe tip.

Volgens De Telegraaf heeft een getuige in de periode van de verdwijning van Bansi een man met een schep en een plastic zak zien graven in bosschages in het recreatiegebied De Hulk nabij Hoorn. Daar heeft de politie eerder gezocht naar het lichaam van de vrouw.

OM verdenkt Manodj B. en vader

De destijds 22-jarige Bansi is sinds februari 2018 spoorloos. Het Openbaar ministerie verdenkt Manodj B (42) uit Hoorn en zijn vader Dwarka B. (65) ervan dat ze Sumanta om het leven hebben gebracht. Manodj B. zou daarna het lichaam hebben weggemaakt.

De twee verdachten zijn maandag door de rechtbank onderworpen aan een spervuur van vragen. De behandeling van het omvangrijke dossier nam de hele dag in beslag. De strafzaak gaat dinsdag 7 juni verder met het requisitoir van het OM, dat zal uitmonden in de strafeisen tegen de vader en zoon.

Zwanger en waarschijnlijk vermoord

De 22-jarige studente biowetenschappen woonde bij B. en zijn gezin in Hoorn, totdat er vanaf 18 februari 2018 niks meer van haar vernomen werd. De politie stelde vrij snel vast dat ze waarschijnlijk het slachtoffer is geworden van een misdrijf en dat ze niet meer in leven zou zijn. Sumanta had kort voor haar verdwijning aan haar moeder verteld dat ze zwanger was van Manodj. Het was de tweede keer dat ze zwanger was van hem.

Talloze zoekacties naar de studente leverden niks op, maar in een afgeluisterd gesprek van Manodj met zijn broer Dennis, zou hij hebben gezegd: "Ik heb haar gewoon vermoord." Ook vader Dwarka zou op de hoogte zijn, zo lijkt het, als de broers tegen elkaar zeggen: "Papa moet zijn klepper houden." Beiden zijn ook verdachte in de zaak. In de gesprekken zou ook zijn gezegd: "Ik heb haar dwars door het hart gestoken."