Orde van Oranje-Nassau

Lintje voor presentator Jan de Hoop na 33 jaar Ontbijtnieuws

02 juni 2022 09:36 Aangepast: 02 juni 2022 14:57

Uit handen van burgemeester Ton Heerts van Apeldoorn heeft Jan de Hoop vanochtend een koninklijke onderscheiding ontvangen. Dat gebeurde in de RTL-studio in Hilversum, nadat Jan de Hoop voor de laatste keer het Ochtendnieuws had gepresenteerd.

"In 33 jaar bent u het gezicht van het Ontbijtnieuws geworden", zei burgemeester Heerts. "Alsof u iedere ochtend bij de kijkers aan de keukentafel aanschoof."

"Een zeer grote verrassing", noemde De Hoop de aanwezigheid van Heerts. Hij zei 'volledig sprakeloos' te zijn met zijn benoeming tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau. 

Zo nam De Hoop in de studio afscheid van de kijkers van het Ontbijtnieuws:

Na ruim dertig jaar vertrekt de 67-jarige De Hoop bij RTL. Aanvankelijk zou de presentator al eind vorig jaar met pensioen gaan, maar hij plakte er nog een paar maanden aan vast.

De Hoop kreeg in 1987 zijn eerste nieuwspresentatieklus, bij Veronica Nieuwsradio. Twee jaar later begon hij op RTL Veronique (het latere RTL 4) met het presenteren van het Ontbijtnieuws en dat heeft hij 33 jaar gedaan.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Einde van een tijdperk: Jan de Hoop neemt afscheid van Ontbijtnieuws, 'en dat doet pijn'

De plek die De Hoop achterlaat bij het RTL Ontbijtnieuws wordt vanaf september gevuld door Robbie Kammeijer, die momenteel nog als presentator bij Editie NL werkt. Kammeijer voegt zich bij presentatoren Boyan Ephraim en Meike de Jong.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore