Ga naar de inhoud
Onveilige werkomgeving

Leidinggevende politie ontslagen om relatie met kwetsbare medewerkster

Archieffoto Beeld © ANP

Bij de politie Oost-Nederland is een leidinggevende ontslagen omdat de man een relatie onderhield met een kwetsbare medewerkster voor wie hij verantwoordelijk was.

In juni 2021 werd een disciplinair onderzoek ingesteld na signalen over mogelijk ongewenst gedrag. De leidinggevende werd op dat moment buiten functie gesteld.

Voorbeeldfunctie

Michel de Roos, politiechef bij Oost-Nederland, zegt dat een leidinggevende een voorbeeldfunctie heeft en een gezagsverhouding met mensen aan wie hij leiding geeft.

"Hij is verantwoordelijk voor een vertrouwde werkomgeving. Het gedrag dat we hebben geconstateerd doet daar op grove wijze afbreuk aan. Vandaar het besluit om hem te ontslaan."

Ontslag
Lees meer
Ontslag politieman om fraude met recepten

Niet transparant

De leidinggevende wordt ook verweten dat hij niet transparant is geweest over wat er speelde, terwijl de politie stelt dat leidinggevenden dat juist wel moeten zijn om te voorkomen dat zij 'in een kwetsbare positie terechtkomen en er onrust ontstaat op de werkvloer'.

"Het is belangrijk dat voor iedereen binnen de politieorganisatie duidelijk is waar onze grens ligt met betrekking tot omgangsvormen en dat gedrag dat over die grens gaat consequenties heeft", aldus De Roos.

Ontslag
Lees meer
Ontslag politievrouw na diefstal vier snoepjes terecht