Meerdere verdachten

17-jarige jongen gewond bij schietpartij bij school Zoetermeer

31 mei 2022 18:16 Aangepast: 31 mei 2022 21:32
De schietpartij vond plaats op het parkeerterrein vlakbij het mboRijnland. Beeld © Google Streetview

Bij een schietincident in Zoetermeer is vanmiddag een 17-jarige jongen uit Delft gewond geraakt. Hij is zelf naar het ziekenhuis gegaan en wordt daar met spoed behandeld, laat de politie weten.

De schietpartij was vanmiddag rond 16.30 uur op een parkeerterrein bij de school mboRijnland. Of het incident met iemand van de school te maken had, kon een woordvoerder van de politie niet zeggen. Ook is nog niet duidelijk of de gewonde een leerling van de school is.

Politieheli ingezet

Getuigen zeiden tegen de politie dat na het schietincident meerdere jongens in zwarte kleding wegrenden. De politie is een onderzoek gestart en is op zoek naar meerdere verdachten. Er is nog niemand aangehouden.

Bij de zoektocht is een politiehelikopter ingezet. Getuigen en andere mensen met meer informatie worden opgeroepen zich te melden.

Meerdere incidenten

Er zijn deze maand meerdere incidenten in Zoetermeer geweest. Zo werd een jongen neergeschoten in een speeltuin, ontplofte er vuurwerk bij een huis en werd een kogelgat in een woning gevonden.

Het Openbaar Ministerie liet toen weten dat de incidenten mogelijk het gevolg zijn van een ruzie tussen groepen jongeren. In drie wijken is een samenscholingsverbod ingesteld door de gemeente. Of het incident bij het mboRijnland verband houdt met deze gebeurtenissen is niet duidelijk.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore