Ook morgen buien

Code geel om onweersbuien die vanavond over ons land trekken

31 mei 2022 14:02 Aangepast: 31 mei 2022 14:30
Onweersbuien boven het strand van Scheveningen, ter illustratie. Beeld © ANP / Laurens van Putten

Vanmiddag en vanavond geldt in het midden en zuiden van Nederland code geel om onweersbuien die onze kant op komen. De pittige buien kunnen vergezeld gaan van windstoten tot 70 kilometer per uur. De temperatuur varieert van 16 graden in het noorden tot 20 graden in het zuiden.

Hoewel code geel is afgekondigd, verwacht meteoroloog Martijn Dorrestein van Buienradar geen zwaar noodweer. Het is momenteel zelfs vrijwel windstil. Tijdens de buien vanavond kunnen flinke windstoten voorkomen. 

Buien boven Noordzee

"De buien zijn momenteel boven de Noordzee te vinden en komen deze kant op", legt Dorrestein uit. Er kan flink wat regen vallen en als de wind wegblijft, kunnen buien wat langer blijven hangen." 

Bekijk op de actuele radar waar de buien zich momenteel bevinden: 

Vanavond trekken de buien richting het noordoosten het land uit. Wel kan vannacht in het noorden nog een enkele bui vallen. De minimumtemperatuur vannacht ligt tussen de 5 graden in het oosten en zuiden en 7 graden aan de kust. 

Zonnige perioden

Morgen begint de dag grotendeels droog met zonnige perioden. Later op de dag ontstaan in het midden, oosten en noorden opnieuw buien, in het noorden mogelijk weer met onweer.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Koud voor tijd van het jaar, pas dit weekend kortebroekenweer

Pas morgenavond neemt de kans op buien af. De maximumtemperatuur komt uit op ongeveer 16 graden. De westenwind is zwak tot matig.

Later deze week 'echt lekker'

Donderdag en vrijdag wordt het 'echt lekker', zegt Dorrestein. Vervolgens neemt de kans op een bui in het weekend weer toe. Zeker zondag kan het flink losgaan.

Voor de komende periode rekent de meteoroloog op een open weerbeeld, wat betekent dat er aardig wat blauwe lucht en ruimte voor de zon zullen zijn. Wel blijft er kans op een bui. Het blijft vanaf donderdag waarschijnlijk zo'n 20 graden. 

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

'Gevaarlijkste soort bliksem ter wereld' slaat in bij Scheveningen: enorme knal

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore