Ga naar de inhoud
Beroept zich op noodweer

Verdachte fatale ruzie met pakketbezorger: 'Bang dat ik alles kwijtraak'

De pakketbezorger werd midden op straat aangevallen. Beeld © AS Media

De 29-jarige man die verdacht wordt van de dodelijke mishandeling van een pakketbezorger in Hoogvliet in februari van dit jaar, beroept zich op noodweer. Dat zei hij tijdens een tussentijdse zitting in de rechtbank van Rotterdam.

Yassin el B. zegt dat hij zichzelf moest verdedigen tijdens een ruzie met de bezorger, waarbij het 41-jarige slachtoffer ongelukkig ten val kwam en met zijn hoofd op het wegdek klapte. Volgens de advocaat van de verdachte is die val fataal geweest voor het slachtoffer.

Bezorgen van internetmodem

De officier van justitie wil dat El B. veroordeeld wordt voor doodslag. Hij heeft volgens haar de pakketbezorger bij de keel gegrepen, geslagen en gestompt en toen hij op de grond lag nog tegen het hoofd en in de buik geschopt. De verdachte zegt dat er een ruzie tussen hem en de pakketbezorger ontstond en dat hij zich genoodzaakt voelde zichzelf te verweren.

De buurt reageerde geschokt na de dood van de pakketbezorger:

Overlijden mishandelde pakketbezorger schokt buurtbewoners

00:57
"Er was geen reden, dit was helemaal niet nodig."

Het conflict ontstond toen de verdachte op straat in zijn wijk Meeuwenplaat in Hoogvliet de pakketbezorger met zijn bus zag rijden. Er zou bij hem een internetmodem bezorgd worden en hij liep op zijn badslippers naar buiten om dat pakketje vast op te halen.

Net een kind, vaste baan

Volgens de bezorger was dat niet volgens de regels van zijn werkgever PostNL en weigerde hij het pakketje op straat te overhandigen. Daarop ontstond de ruzie met de fatale afloop voor de bezorger. 

Overval,
Lees ook:
Overval, gijzeling, mishandeling: 'Veiligheid pakketbezorgers moet beter'

De advocaat van de verdachte vroeg hem vandaag voorlopig vrij te laten in afwachting van de inhoudelijke behandeling van de rechtszaak, ergens dit najaar. De man is vader van een zoontje van zeven maanden, heeft net een huis en een vaste baan.

Eerder in aanraking met justitie

"Ik ben in een nachtmerrie terechtgekomen en ik ben bang dat ik alles kwijtraak." Maar de rechter vindt dat de man voorlopig in de cel moet blijven. Hij is eerder in aanraking geweest met justitie en de kans op herhaling is volgens de rechtbank ook aanwezig.