Ga naar de inhoud
Jonge mannen

Bestuurder (22) meldt zich pas uren na doorrijden dodelijk ongeluk Tilburg

Het ongeval vond plaats op de Besterdring in Tilburg. Beeld © SQ Vision

Een 22-jarige man heeft zich vannacht bij het politiebureau in Tilburg gemeld nadat hij gisteravond was doorgereden na een aanrijding. Daarbij kwam een 66-jarige voetganger om het leven. Twee andere inzittenden van het voertuig werden vannacht in een broodjeszaak al opgepakt.

Het dodelijke ongeval vond gisteravond rond 23.30 uur plaats op de Besterdring in Tilburg. Een voetganger die zijn hondje uitliet, kwam daarbij om het leven en zou 'tientallen meters zijn meegesleurd'.

Doorrijder

De politie meldt dat de automobilist die de aanrijding veroorzaakte, daarna wegreed. Meerdere mensen waren getuige van het ongeluk en konden de politie een duidelijk signalement van de wagen geven.

Voetganger
Lees ook:
Voetganger overleden na aanrijding Tilburg, 'tientallen meters meegesleurd'

Niet veel later werd de auto gevonden in de Bisschop Sonniusstraat in Tilburg, niet ver van de plek van het ongeval. Twee vermoedelijke inzittenden van de auto werden aangehouden in een horecazaak.

22-jarige bestuurder uit Rotterdam

Het gaat volgens de politie om een 17-jarige jongen en 22-jarige man, allebei uit Tilburg. Geen van hen zei de auto te hebben bestuurd.

Een 22-jarige man uit Rotterdam meldde zich rond 02.30 uur vannacht bij het politiebureau van Tilburg. Hij zou de bestuurder zijn geweest.

Hondje ongedeerd

Het hondje van het slachtoffer overleefde de aanrijding en bleef ongedeerd. De identiteit van de 66-jarige man die overleden is, is niet bekendgemaakt.