Flinke windstoten

Vanmiddag fikse onweersbuien, zware avondspits verwacht

30 mei 2022 20:51 Aangepast: 31 mei 2022 06:19
Je kunt morgen worden overvallen door een onweersbui. Beeld © ANP

Voor een groot deel van het land is voor vanmiddag en een groot deel van de avond code geel afgegeven. Het kan flink onweren, zegt het KNMI.

Code geel geldt niet voor de provincies Friesland, Groningen, Drenthe en de Waddeneilanden.

De dag begint zonnig en droog, meldt Buienradar, maar al snel ontstaan er stapelwolken. In middag trekken de onweersbuien van het zuidwesten naar het noordoosten. Daarbij kunnen windstoten tot zo'n 70 kilometer per uur voorkomen.

Wel/niet doen bij onweer

Mocht je nou niet weten wat je moet doen als je ineens in een onweersbui terechtkomen - wat dus een reële mogelijkheid is als je morgen naar buiten gaat -  bekijk dan deze video even:

Rijkswaterstaat verwacht door de weersomstandigheden een drukke avondspits. Later in de avond verdwijnen de meeste buien weer. 

Na morgen rustiger

Heel koud is het vandaag overigens niet. De temperatuur komt uit op 16 of 17 graden in het noordelijk kustgebied tot zo'n 20 graden in Limburg.

Na vandaag wordt het geleidelijk rustiger weer. Woensdag valt er nog een enkele bui en wordt het 18 graden. Vanaf donderdag is het droog en is het een stuk zonniger. De temperatuur loopt verder op naar iets boven 20 graden op vrijdag.  

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore