Gondel naar beneden gevallen

Nog een persoon in ziekenhuis na ongeluk in Sprookjesbos Valkenburg

30 mei 2022 17:40
Hulpdiensten bij de ingang van het Sprookjesbos. Beeld © ANP / Bas Quaedvlieg

Een van de slachtoffers van het ongeluk in het Sprookjesbos in Valkenburg ligt nog steeds in het ziekenhuis. Dat zegt een woordvoerder van het park. De man zat met drie gezinsleden in een attractie toen de gondel waar ze in zaten zo'n zes meter naar beneden viel.

Volgens een woordvoerder van het park gaat het wel goed met de man.

Vrouw en dochter weer thuis 

Naast de man werden ook zijn vrouw en dochter opgenomen in het ziekenhuis. Zij zijn inmiddels weer thuis in België. De vierde inzittende, een kind, hoefde niet naar het ziekenhuis.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Gewonden van ongeluk met karretje in Sprookjesbos Valkenburg stabiel

In de attractie, Calidius, worden bezoekers in gondels naar tien meter hoogte getild, waarna ze worden rondgedraaid voor een weids uitzicht. De attractie was pas sinds afgelopen september in gebruik. 

De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA), het Sprookjesbos en de exploitant van de attractie doen allemaal onderzoek naar hoe het ongeluk heeft kunnen gebeuren. De attractie blijft voorlopig gesloten. De rest van het Sprookjesbos is wel open.

RTL Nieuws aanmelden nieuwsbrief

Dagelijkse update

Wil jij iedere middag een selectie van het belangrijkste nieuws en de opvallendste verhalen in je mail? Meld je dan nu aan voor de dagelijkse update.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore