Ga naar de inhoud
Enkele tips

Arnhemse politie zoekt man (41) nadat vrouw dood op straat werd gevonden

De politie deed onderzoek na de dood van de vrouw. Beeld © ANP

De politie heeft een paar tips binnengekregen in hun zoektocht naar de 41-jarige man uit Arnhem. Hij heeft mogelijk iets te maken met de dood van de vrouw die donderdagavond in Arnhem op straat werd gevonden.

Update:

Het lichaam van de gezochte man is op 10 juni gevonden. Eerder werd een foto en de naam van de man verspreid, met de waarschuwing dat hij een gevaar voor zichzelf en zijn omgeving kon zijn. Nu de man is gevonden, is deze informatie verwijderd.

"We hebben enkele tips binnengekregen, maar we zijn op zoek naar meer tips die leiden tot de aanhouding van deze man", laat de politie Oost-Nederland aan RTL Nieuws weten.

De man is volgens de politie mogelijk betrokken bij de dood van de vrouw. "Daarnaast maken we ons zorgen omdat hij een gevaar voor zichzelf en zijn omgeving kan zijn", staat in het persbericht van de politie. De man draagt vermoedelijk een licht kaki shirt, een donkere broek en sportschoenen.

Naakt gevonden

In de buurt is volgens de Gelderlander geschokt gereageerd op het overlijden van de vrouw. De vrouw lag volgens buurtbewoners naakt midden op straat. "Ik zag meteen dat het mijn buurmeisje was", vertelt een omwonende.

De vrouw werd gevonden door twee mannen met een hond. Volgens een politiewoordvoerder is nog geprobeerd het slachtoffer te reanimeren. Maar die hulp kwam te laat. Buurtbewoners laten weten dat het stel regelmatig ruzie had.

Een rechercheteam doet onderzoek naar het overlijden van de vrouw. Hoe de vrouw precies gewond is geraakt en waaraan ze uiteindelijk is overleden, maakt de politie niet bekend. Dat maakt volgens hen deel uit van het onderzoek.