Ga naar de inhoud
Aankomstdag

Vandaag opnieuw drukte op Schiphol na Hemelvaartweekend

Eerder deze week was het ook druk op Schiphol, ter illustratie. Beeld © ANP / Jeffrey Groeneweg

Er is vandaag weer flinke drukte bij de aankomsthallen op Schiphol. Veel reizigers die tijdens het Hemelvaartweekend op vakantie waren, keren terug. Daardoor moeten bagage- en vrachtafhandelaars veel meer bagage dan op normale dagen verwerken.

Maar zeer chaotische situaties en incidenten ontbreken tot dusver, legt een beveiliger op de luchthaven uit. "Mensen willen wel meewerken."

Morgen staat nieuw overleg gepland tussen de luchthaven en vakbonden FNV en CNV over het personeelstekort en de werkdruk. De bonden willen dat er voor woensdag 1 juni een akkoord is over het aanpakken van de werkdruk, anders volgen er acties.

Werkdruk en personeelstekort

Aan het begin van de meivakantie ontstond chaos op de luchthaven door een wilde staking als gevolg van boze medewerkers over de werkdruk, die door personeelstekort hoog is.

Bekijk hier de beelden van eerdere drukte op Schiphol:

Topdrukte op Schiphol drijft reizigers tot wanhoop

03:49
De coronapandemie kostte veel personeel op de luchthaven hun baan en veel van het vertrokken personeel keerde niet terug, omdat ze beter betaalde banen elders vonden. Ook willen mensen weer op vakantie nu de reisbeperkingen in veel landen weg zijn. Die co

Coronapandemie

De coronapandemie kostte veel personeel op de luchthaven hun baan en veel van het vertrokken personeel keerde niet terug, omdat ze beter betaalde banen elders vonden. Ook willen mensen weer op vakantie nu de reisbeperkingen in veel landen weg zijn.

Die combinatie zorgde sinds de meivakantie samen met het personeelstekort bij onder meer beveiligers en bagage-afhandelaars voor enorme drukte en chaos op de luchthaven.

Actieplan
Lees ook:
Actieplan Schiphol te laat: 'Niet voor de zomer op orde'