Twee volwassenen en kind

Gewonden van ongeluk met karretje in Sprookjesbos Valkenburg stabiel

28 mei 2022 15:59
Hulpdiensten bij het Sprookjesbos in Valkenburg. Beeld © Track88

De toestand van de drie mensen die gisteren gewond waren geraakt nadat een karretje uit een attractie in het Valkenburgse Sprookjesbos was gevallen, is stabiel. Het karretje van de attractie Calidius is naar schatting zo'n 5 tot 6 meter omlaag gevallen. Op dat moment zat een gezin van twee volwassenen en twee kinderen in het karretje.

Het ongeval gebeurde gistermiddag door een nog onbekende oorzaak. De Calidius is een attractie waarbij bezoekers in gondels naar 10 meter hoogte worden getild en worden rondgedraaid voor een weids uitzicht. Deze attractie is pas sinds afgelopen september in gebruik.

Twee volwassenen en kind

Twee volwassenen en één kind zijn met onbekend letsel naar het ziekenhuis gebracht. Hun toestand is stabiel, meldt een woordvoerder van het park. 

"De gasten in de andere karretjes zijn opgevangen", zegt de woordvoerder. Daarnaast is slachtofferhulp ingeschakeld. Het Sprookjesbos ging vandaag weer open, maar de attractie Calidius blijft voorlopig gesloten

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Gewonden bij ongeluk met karretje in Sprookjesbos Valkenburg

"Iedereen was erg verbaasd dat dit gebeurde", zegt de woordvoerder. "Jaarlijks wordt het park onderworpen aan een strenge TÜV-keuring, een Duits keurmerk. Alle attracties worden daarbij nauwlettend onder de loep genomen." Afgelopen april was er nog zo'n keuring, meldt de woordvoerder. "En begin mei controleerde de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit NVWA het park nog."

Strenge normen

"Bovendien vindt dagelijks door het park een keuring plaats voor de opstart van de attracties. Veiligheid is immers belangrijk", zegt de woordvoerder van het park. "Wat vrijdag gebeurde is niet te verklaren. Het park staat juist bekend om zijn strenge normen."

De woordvoerder kon niet zeggen wanneer duidelijk wordt wat er aan de hand was. "De NVWA heeft alle logboeken en computergegevens meegenomen en stelt ook ter plekke onderzoek in."

Gebruik jij de RTL Nieuws-app al?

Ja? Daar zijn we blij mee! Nog niet? Download ‘m hier voor Android en iOS.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore