Ga naar de inhoud
Traumaheli onderweg

Gewonden bij ongeluk met karretje in Sprookjesbos Valkenburg

Hulpdiensten bij het Sprookjesbos in Valkenburg. Beeld © Track88

In het Sprookjesbos in Valkenburg is vanmiddag een ongeval gebeurd met vier gewonden. Er zou een karretje van de attractie Calidius naar beneden zijn gevallen. Drie mensen zijn naar het ziekenhuis gebracht.

Het ongeval gebeurde rond 14.45 uur door nog onbekende oorzaak bij de Limburgse plaats, zegt een woordvoerder van de Veiligheidsregio tegen RTL Nieuws. 

In het karretje zaten twee volwassenen en twee kinderen, meldt de woordvoerder. Drie mensen zijn naar het ziekenhuis gebracht, zij waren allemaal aanspreekbaar. 

Rondgedraaid met uitzicht

De Calidius is een attractie waarbij bezoekers in gondels naar 10 meter hoogte worden getild en worden rondgedraaid voor een weids uitzicht. Volgens regionale nieuwswebsite 1Limburg viel een gondel vanaf een hoogte van 'vijf tot zes meter'.   Deze attractie is pas sinds afgelopen september in gebruik.

De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit onderzoekt hoe het ongeluk heeft kunnen gebeuren.  

Op het moment van het ongeluk was het druk in het park. Volgens een woordvoerder van de Veiligheidsregio was er heel even paniek, maar was dat snel over. Het park is wel eerder dichtgegaan dan gewoonlijk. Morgen is het park wel gewoon weer open.