Caféruzie

Nederlander (50) doodgestoken in Spaanse badplaats na wedstrijd Feyenoord

27 mei 2022 10:14 Aangepast: 27 mei 2022 10:15
De Spaanse badplaats Torremolinos, ter illustratie. Beeld © ANP / REX

Een 50-jarige Nederlander is woensdagnacht overleden na een steekpartij in een café in de Spaanse badplaats Torremolinos, vlakbij Malaga. Dat gebeurde na de verloren Conference League-finale van Feyenoord. Een 57-jarige Nederlander die verdacht wordt van de steekpartij zou zijn aangehouden.

De dood van de Nederlander wordt gemeld door Spaanse media. Het zou gaan om een man die in Benidorm woonde. De 57-jarige Nederlandse verdachte zou het slachtoffer hebben opgewacht met een groot mes toen hij de bar verliet.

Wedstrijd in café te zien

De wedstrijd tussen Feyenoord en AS Roma was volgens Spaanse media te zien in het café waar de steekpartij plaatsvond. In eerste instantie zou de sfeer gemoedelijk zijn geweest.

Dat veranderde toen het slachtoffer de verdachte volgens het AD aansprak omdat deze vrouwen lastigviel. Daarop ontstond er een handgemeen, waarna de man na tussenkomst van de Nederlandse kroegeigenaar vertrok.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Sportkranten over verlies Feyenoord: 'AS Roma mag zijn doelpalen bedanken'

Het slachtoffer werd niet veel later opgewacht toen hij buiten ging roken, melden Spaanse media. Opnieuw kwam het tot een confrontatie, waarbij de man in zijn buik werd gestoken.

Terug naar café gestrompeld

Hij zou op eigen kracht terug naar het café zijn gestrompeld, maar overleed kort daarna. De mogelijke dader sloeg na de steekpartij op de vlucht en werd later aangehouden door de politie.

In de wijk in Torremolinos waar de steekpartij gebeurde, La Carihuela, wonen veel Nederlanders. De wijk was de afgelopen weken het toneel van meerdere gewelddadige doden.

De Spaanse politie doet onderzoek naar de zaak. Volgens het AD is het wapen van de verdachte in beslag genomen. Het café zou de deuren de rest van de week gesloten houden. 

Bekijk ook: politie grijpt in bij rellen Rotterdam na verliesFeyenoord

Het ging er eerder deze week stevig aan toe in het centrum van Rotterdam vannacht. Een grote groep Feyenoord-fans zorgde voor nogal wat onrust na de verloren finale tegen AS Roma. Er werd gevochten en er werden vernielingen aangericht.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore