Na dinsdag beter

Fris hemelvaartsweekend: 'Zondag de minst mooie dag'

26 mei 2022 11:42 Aangepast: 26 mei 2022 12:11
Het wordt koud op de camping. Beeld © ANP

Vandaag is het op de meeste plaatsen best aangenaam, maar wie dit hemelvaartweekend plannen heeft, kan maar beter een dikke trui meenemen. "Zondag wordt het rond de 14 graden."

"De komende dagen gaat de temperatuur verder naar beneden, het zakt tot onder het normaal", vertelt Thomas Vermeulen van Buienradar. De gemiddelde temperatuur voor eind mei is rond de 19 tot 20 graden. "Zondag zitten we op 13 tot 14 graden."

De zon schijnt af en toe, maar er kan van tijd tot tijd ook een buitje vallen, vooral op zondag. "Zaterdag wordt de dag met de meeste zon, al kan er in het noordoosten een buitje vallen. Op zondag is er wat minder ruimte voor de zon en kan er in het hele land een bui vallen."

'Blijft wisselvallig'

Vanwege de stevige wind uit het noorden of noordoosten voelt het fris. "Wie naar de camping gaat, raad ik aan warme kleding mee te nemen."

Eerst leek het op lange termijn fris te blijven, maar daar lijkt verandering in te komen. "Vanaf dinsdag lijken de temperaturen omhoog te gaan. Zoals het er nu voorstaat, gaan we daarna richting de 20 graden. Wel blijft er een kleine kans op neerslag. Het blijft wisselvallig."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Stedentrips per trein: lang onderweg, maar goed voor klimaat

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore