Ga naar de inhoud
19-jarig slachtoffer

Politie krijgt tien tips over aanranding in trein

Archieffoto

De politie heeft inmiddels tien tips binnengekregen over de aanranding van een jonge vrouw in de trein van Amsterdam Centraal naar Alkmaar. Dat laat een woordvoerder weten. Het slachtoffer werd maandagavond 40 minuten lang aangerand door een man in een verder lege coupé.

De 19-jarige vrouw kon pas alarm slaan nadat ze in Alkmaar was uitgestapt. De dader was toen al weg. Hij wordt omschreven als een man van ongeveer 40 jaar oud, kalend met kort blond haar en 1.70 meter lang, met een opvallende tatoeage in het gezicht. De politie is nog bezig met het bekijken van alle camerabeelden.

Ernstig feit

Eerder sprak de politie al van een ernstig feit. "Dit is verschrikkelijk voor het slachtoffer. We willen de dader zo snel mogelijk aanhouden." Mensen die een vermoeden hebben wie de man is, wordt verzocht contact op te nemen met de politie.

19-jarige
Lees ook:
19-jarige vrouw 40 minuten lang aangerand in trein naar Alkmaar

De NS heeft sinds april 2020 een telefoonnummer voor treinreizigers die zich onveilig voelen of overlast ervaren. Via 06-13181318 kunnen zij een appje of sms sturen naar de meldkamer van de NS. Het bedrijf raadt reizigers aan dat nummer op te slaan in hun telefoon. Al wijzen verschillende mensen op Twitter erop dat de vrouw in deze intimiderende situatie waarschijnlijk niet in staat zou zijn geweest of het niet zou hebben aangedurfd om haar telefoon te pakken.

RTL Nieuws aanmelden nieuwsbrief

Dagelijkse update

Wil jij iedere middag een selectie van het belangrijkste nieuws en de opvallendste verhalen in je mail? Meld je dan nu aan voor de dagelijkse update.