Vier ochtenden per week

Robbie Kammeijer volgt Jan de Hoop op als presentator RTL Ontbijtnieuws

25 mei 2022 10:02 Aangepast: 25 mei 2022 10:49
Robbie Kammeijer Beeld © RTL

Robbie Kammeijer maakt de overstap van EditieNL naar het Ontbijtnieuws. Hij volgt vanaf september presentator Jan de Hoop op, die volgende maand met pensioen gaat. Kammeijer zal vier ochtenden per week te zien zijn.

"Met de komst van Robbie is het ontbijtnieuwsteam weer op volle sterkte", zegt hoofdredacteur Ilse Openneer. "Dat gaat zonder Jan de Hoop onmiskenbaar anders zijn, maar we blijven onverminderd investeren in onze nieuwsvoorziening in de ochtend. Het is een eer om al meer dan 30 jaar een vast onderdeel te zijn van het ochtendritueel van miljoenen Nederlanders."

Extra vroeg naar bed

Kammeijer laat weten uit te kijken naar zijn nieuwe baan binnen RTL. "Ik heb met volle overtuiging 'ja' gezegd en ik ben erg blij met de kans om me het RTL Ontbijtnieuws eigen te mogen maken. Samen met het team ga ik werken aan hoe we onze kijkers zo goed mogelijk kunnen bijpraten aan de ontbijttafel."

Zo vroeg op de dag pieken zal even wennen zijn, zegt Kammeijer. "Ik duik vanaf nu extra vroeg mijn bed in om er tegen die tijd ook zo vroeg uitgeslapen uit te zien."

Warm bad

Jan de Hoop zegt alle vertrouwen te hebben in zijn opvolging. "Robbie komt in een warm bad terecht. Ik wens hem en het complete team veel succes."

Kammeijer voegt zich bij presentatoren Boyan Ephraim en Meike de Jong. Het RTL Ontbijtnieuws wordt elke maandag tot en met vrijdag uitgezonden tussen 6.30 en 9.15 uur. 

Wie Kammeijer opvolgt bij Editie NL is nog niet bekend.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore