Ga naar de inhoud
Geen bewijs gevonden

'Franse justitie staakt onderzoek naar onwel geworden studenten op wintersport'

Een ski-resort in Risoul.

Justitie in Frankrijk stopt met het onderzoek naar het onwel worden van Nederlandse studenten die in maart op wintersport waren in het Franse Risoul. Er zou geen bewijs zijn gevonden dat ze tijdens het uitgaan stiekem zijn gedrogeerd.

"Onderzoek heeft de verklaringen van drie Nederlandse studenten niet kunnen bevestigen", zegt de Franse officier van justitie tegen de regionale krant De Gelderlander.

Geen GHB

Vorige maand meldde RTL Nieuws al dat in het bloed van drie studenten geen GHB was gevonden. Wel hadden ze een grote hoeveelheid alcohol in hun lichaam.

Geen
Lees ook:
Geen GHB in bloed van studenten die onwel werden tijdens après-ski

Verschillende studenten van studentenverenigingen uit Utrecht, Leiden, Maastricht, Leeuwarden en Nijmegen werden half maart op verschillende avonden onwel tijdens het uitgaan in de Franse wintersportplaats. Een deel van hen moest in het ziekenhuis worden opgenomen. 

Paniekaanvallen

Ze vertoonden symptomen zoals door de benen zakken, hevig trillen, heftige emotiewisselingen, geheugenverlies en paniekaanvallen. De studenten vermoedden dat tijdens het stappen iets in hun drankje is gedaan.

Justitie in Frankrijk schreef de verschijnselen eerder toe aan een 'psychologisch effect'. Het café dat het middelpunt was van de geruchten, La Grotte du Yeti, sloot vorige maand eerder dan gepland de deuren. Veel Nederlandse studenten zouden vanwege de incidenten hun wintersporttrip hebben geannuleerd.

Mysterie
Lees ook:
Mysterie in Frans uitgaansleven: feestgangers geprikt en niet lekker