Broer bij AS Roma

Kevin Karsdorp kan vanavond niet verliezen: 'Uiteindelijk ben ik voor m'n broer, family first'

25 mei 2022 08:45 Aangepast: 25 mei 2022 09:45
Kevin Karsdorp (r) en Rick (L) Beeld © Eigen foto

Kevin Karsdorp weet het zelf ook: "Voor mij is dit een heel aparte finale." Hij is zelf voor Feyenoord, veel vrienden zijn voor Feyenoord, eigenlijk is zijn hele omgeving voor de club uit Rotterdam. Maar zijn broer Rick speelt voor AS Roma, de tegenstander vanavond. "Mijn telefoon stond na de halve finale roodgloeiend."

Feyenoord speelde die halve finale tegen Olympique Marseille, Roma tegen Leicester City. "Ik had eigenlijk gedacht dat Feyenoord niet van Marseille zou gaan winnen, maar het gebeurde toch. Ze hebben me echt verrast."

'Family first'

Kevin zat aan de buis gekluisterd. Twee buizen eigenlijk. Roma rechts, Feyenoord links. En vanavond spelen ze dus zelfs op hetzelfde veld. De logische vraag: wie moet er winnen? Kevin is duidelijk: "Uiteindelijk kies ik dan toch voor m'n broer. Family first, maar als Feyenoord wint zal ik niet teleurgesteld zijn."

Rick Karsdorp Rick Karsdorp

Een heerlijke situatie dus eigenlijk voor Kevin, verliezen is onmogelijk. Dat is net even anders voor boezemvriend Vinnie. Uiteraard Feyenoorder, maar ook een gemeenschappelijke vriend van Kevin én Rick. "We kijken altijd de wedstrijden van Roma samen. Maar hij hoopt denk ik wel dat Feyenoord de cup pakt."

Rick in de Kuip

Had Rick niet bij Roma gespeeld, dan had Kevin vanavond altijd gejuicht voor Feyenoord. Zijn vader nam hem en Rick al mee naar de Kuip toen Kevin 8 jaar oud was. Meteen verkocht. "Ik kwam dat stadion binnen en dacht echt: wow. Dat was echt bijzonder."

Vriend Vinnie. Vriend Vinnie.

Jarenlang ging Kevin naar de Kuip, Rick doorliep tegelijkertijd de jeugdopleiding en haalde uiteindelijk zelfs het eerste elftal. "In die periode miste ik echt geen wedstrijd. Uit, thuis, ik was er altijd bij."

'Ik gun mijn broertje de hele wereld'

Rick vertrok in 2017 van Feyenoord naar AS Roma. Dat leverde Feyenoord maar liefst 17 miljoen op. Kevin is ook daar blij mee. "Sommige spelers gaan transfervrij weg. Rick heeft Feyenoord veel geld opgeleverd."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Feyenoorders opgelet: dit moet je weten voor je naar Tirana reist

Je zou kunnen denken dat Kevin jaloers was. Hij voetbalde zelf ook, maar al gauw was duidelijk dat Rick een stuk beter was. Uiteindelijk stopte Kevin op zijn zestiende. Rugproblemen. Hij werkt nu als zzp'er in de brandbeveiliging. Kevin verzekert: "Ik ben echt niet jaloers. Ik gun m'n broertje de hele wereld."

Vanavond zit hij vol verwachting voor de tv, samen met vrienden. Hoe z'n ouders zullen kijken? Kevin: "Ik weet het zeker, mijn moeder zit met knikkende knieën op de bank." Want Kevin weet het zeker: "Rick staat in de basis."

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore