Ga naar de inhoud
Signalement verdachte verspreid

19-jarige vrouw 40 minuten lang aangerand in trein naar Alkmaar

(Archieffoto) Beeld © ANP

Een 19-jarige vrouw is gisteren in de trein van Amsterdam naar Alkmaar veertig minuten lang betast en aangerand. In Alkmaar kon ze uitstappen en kreeg ze hulp van NS-personeel, dat de politie waarschuwde.

Het voorval begon nadat ze in Amsterdam was ingestapt. Na het instappen kwam er meteen een man tegen haar aan zitten in een coupé die verder leeg was, meldt de politie op Twitter. 

Tatoeage in zijn gezicht

Tijdens de rit die daarop volgde, kon ze geen alarm slaan, zegt de politie. Een woordvoerder spreekt van een ernstig feit. "Dit is verschrikkelijk voor het slachtoffer. We willen de dader zo snel mogelijk aanhouden."

Het gaat om een man met lichte huidskleur die ongeveer 40 jaar oud is, zegt de politie. Hij zou ongeveer 1.70 meter lang zijn, kalend met kort blond haar. Ook zou hij een tatoeage hebben in zijn gezicht.

De politie wijst op het speciale WhatsApp-nummer van de NS, 06-13181318. "In zo'n geval kun je met een whatsappje alarm slaan en dan kan Service & Veiligheid de man op het volgende perron opwachten." De politie raadt aan het nummer in je telefoon op te slaan.

Intimiderende situatie

Op Twitter wijzen mensen erop dat je in zo'n geval wel je telefoon moet durven pakken 'in zo'n intimiderende situatie'. "Waarom is er in die 40 minuten geen conducteur langs geweest?" vraagt iemand aan NS.

Een ander zegt dat conducteurs 'veel vaker door de trein zouden moeten lopen' en dat het waarschuwingsnummer van NS 'in meerdere talen met grote letters in elke coupé' zou moeten hangen.

RTL Nieuws aanmelden nieuwsbrief

Dagelijkse update

Wil jij iedere middag een selectie van het belangrijkste nieuws en de opvallendste verhalen in je mail? Meld je dan nu aan voor de dagelijkse update.