Urenlange wachtrijen

Schiphol-baas Benschop keert terug uit Zwitserland om chaos luchthaven

24 mei 2022 10:26 Aangepast: 24 mei 2022 10:30
Ook vandaag staan reizigers urenlang in de rij op het vliegveld. Beeld © ANP

Schiphol-topman Dick Benschop keert vandaag terug uit Zwitserland vanwege de grote drukte en problemen op luchthaven Schiphol. Dat bevestigt een woordvoerder van de Schiphol-baas na berichtgeving van De Telegraaf.

Benschop was in Davos bij het World Economic Forum, de top voor regeringsleiders en topbestuurders, die deze week wordt gehouden.

Lange wachtrijen

Gisteren waren de rijen op de luchthaven de hele dag langer dan gebruikelijk omdat er minder beveiligingspersoneel beschikbaar was dan gepland.

De marechaussee heeft zondagavond ook moeten ingrijpen op Schiphol. Veiligheidspersoneel zou zich bedreigd hebben gevoeld door passagiers die bang waren hun vlucht te missen.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Reizigers in opstand bij security Schiphol, marechaussee greep in

De onrust zou ontstaan zijn nadat reizigers, die al uren wachtten in de rij voor de securitycheck, hadden gezien dat enkele beveiligers hun 'security lanes' verlieten. Volgens de luchthaven was dat vanwege een wisseling van het personeel.

De sfeer werd toen snel grimmig: reizigers zouden agressief hebben gereageerd. Daarop werd het rolluik gesloten en werd de marechaussee opgeroepen. De marechaussee heeft vervolgens 'de-escalerend opgetreden'.

Lange wachtrijen

Schiphol noemde de 'erg lange' wachtrijen vervelend. Op sociale media delen reizigers dat ze soms wel zes uur in de rij hebben gestaan, om vervolgens hun vlucht te missen.

Volgens de woordvoerder rekent Schiphol tot aan de zomervakantie dagelijks op passagiersaantallen die vergelijkbaar zijn met die van tijdens de meivakantie. Toen moesten vluchten worden geannuleerd op de luchthaven door drukte en personeelstekorten. Ook moesten er vluchten uitwijken naar Rotterdam en Eindhoven.

Excuses voor de problemen

Schiphol-topman Benschop maakte begin deze maand zijn excuses voor de chaos op Schiphol aan het begin van de meivakantie:

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore