Ga naar de inhoud
De Tegel

RTL Nieuws wint journalistieke prijzen voor onderzoek en verslaggeving

De prijswinnaars van RTL Nieuws

RTL Nieuws heeft De Tegel 2021 gewonnen voor beste onderzoeksverhaal. Journalisten Pieter Klein, Stephan Koole en Roel Schreinemachers onthulden vorig jaar april geheime notulen waaruit bleek dat er binnen de ministerraad steen en been werd geklaagd over kritische Kamerleden, met name toenmalig CDA'er Pieter Omtzigt.

De geheime notulen boden een 'onthullend kijkje in de machinekamer van de macht', schreven Klein, Koole en Schreinemachers destijds.

RTL Nieuws-correspondent Erik Mouthaan won, samen met redacteur/producer Ruben Leter en cameraman David Elings, de Tegel voor beste verslaggeving voor hun bijdragen rond de bestorming van het Capitool in Washington. Bekijk hier de winnende reportage:

Erik Mouthaan wint prijs voor verslaggeving bestorming Capitool

10:55
Erik Mouthaan heeft de Tegel gewonnen in de categorie verslaggeving.

De Tegel voor beste nieuwsverhaal ging naar de Volkskrant voor hun scoop over de mondkapjesdeal met ondernemer Sywert van Lienden.

Sinan Can won in de categorie interview met zijn documentaire Retour Kalifaat. Hiervoor trok hij naar Syrië waar Islamitische Staat werd verslagen en sprak hij met enkele Europese IS'ers over hun kijk op het regime. 

Er werd een speciale Tegel uitgereikt aan Free Press Unlimited, de Nederlandse organisatie die wereldwijd strijdt voor onafhankelijke journalistiek. De publieksprijs ging dit jaar naar Jan-Hein Strop en Stefan Vermeulen (Follow The Money) voor hun bijdrage aan het nieuws over de mondkapjesaffaire.

Geheime
Lees ook:
Geheime notulen: hoe de ministerraad steen en been klaagde over kritische Kamerleden