Ga naar de inhoud
Wagen omgevallen

20 gewonden na ongeluk met platte kar in Overijsselse Losser

Hulpdiensten bij de plek van het ongeval Beeld © ANP

Bij een ernstig ongeluk in Losser in Overijssel zijn gisteravond 20 mensen gewond geraakt door het omslaan van een platte wagen achter een tractor. Vier mensen moesten met de ambulance naar het ziekenhuis, de rest is volgens de politie zelf naar het ziekenhuis of de huisartsenpost gegaan.

Op de kar stonden leden van voetbalclub KVV Losser om een kampioensfeest te vieren. De politie heeft niets bekendgemaakt over de ernst van de verwondingen. Volgens regionale media gaat het onder meer om botbreuken.

Onderzoek

Hoe het ongeval is gebeurd, is niet bekend. Dat onderzoekt de politie nog. Het incident op de Havezatensingel vond gisteravond rond 20.30 uur plaats. De politie doet op Twitter een oproep aan mensen die foto's of beelden hebben van het ongeluk.

Leden bij elkaar

De club waar het om gaat, KVV Losser, zegt op Facebook: "Het kampioensfeest van ons zaterdag 3 elftal is wel heel abrupt beëindigd door een ongeluk. Hierdoor zijn enkele leden gewond geraakt."

De club voegt er aan toe dat de meeste leden inmiddels samen zijn gekomen in de kantine. "Er zijn helaas ook een paar leden naar het ziekenhuis gegaan en worden daar goed verzorgd. Wij leven met hen en hun families mee en wensen hen veel beterschap!"

Geschrokken

Burgemeester Gerrit Jan Kok van Losser is geschrokken door het ongeval. Hij bedankt in een verklaring de hulpdiensten, waaronder die uit Duitsland, die hebben geholpen. "We leven enorm mee met de gewonden, hun families, de clubleden en andere betrokkenen", zegt hij.

"Onze eerste zorg gaat uit naar de jongeren, die het ongeluk hebben meegemaakt. Zij worden opgevangen en waar nodig verzorgd."