Station vrijgegeven

Arrestatieteam ingezet op Leiden Centraal, verdachte opgepakt

21 mei 2022 21:08 Aangepast: 22 mei 2022 08:53
Het arrestatieteam op Leiden Centraal. Beeld © Regio 15

Op station Leiden Centraal is een man aangehouden door een arrestatieteam. Hij zou een wapen bij zich hebben gehad, maar dat is volgens de politie niet aangetroffen. Het treinverkeer van en naar Leiden werd stilgelegd.

Het treinverkeer rond Leiden werd stilgelegd, maar dat is rond 21.00 uur hervat, zegt een woordvoerder van de NS. De treinen die naar Leiden onderweg waren, werden stilgezet, maar kunnen nu alsnog doorrijden.

Verdachte aangehouden

De politie meldt dat de trein is ontruimd, omdat iemand mogelijk een wapen bij zich zou dragen. Volgens ooggetuigen heeft het arrestatieteam de stilstaande trein doorzocht op het station.

De verdachte zat in de trein van Den Haag Centraal naar Meppel. Ooggetuige Peter Boshuijer zat in dezelfde coupé. "Hij zat schuin voor me", vertelt hij aan RTL Nieuws. "Het arrestatieteam kwam binnen en we moesten met de handen op ons hoofd zitten en daarna naar buiten. De politie vroeg of we iets verdachts hadden gezien."

Volgens Peter is de verdachte een zwarte man van eind 30. Hij werd iets voor 20.30 uur uit de trein gehaald en vastgehouden. Een kwartier later zou hij van het station zijn afgevoerd. 

RTL Nieuws aanmelden nieuwsbrief

Dagelijkse update

Wil jij iedere middag een selectie van het belangrijkste nieuws en de opvallendste verhalen in je mail? Meld je dan nu aan voor de dagelijkse update.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore