Hulp van burgers nodig

Deense politie zoekt Nederlander om moord en wrede mishandeling

21 mei 2022 13:51 Aangepast: 21 mei 2022 19:49
Bron: Politie Kopenhagen

De Deense politie is met spoed op zoek naar de 24-jarige Yahye Mohamed Omar. Hij wordt internationaal gezocht vanwege betrokkenheid bij een moord én een brute mishandeling. Zo werd een van de slachtoffers meerdere keren gestoken, zijn wang opengereten en een oor afgesneden.

Beide incidenten vonden plaats op 15 mei, vorige week zondag, in de Deense hoofdstad Kopenhagen. Een 28-jarige man wordt die dag rond het middaguur ernstig gewond aangetroffen in zijn hotelkamer. In kritieke toestand wordt hij naar het ziekenhuis gebracht, waar hij de volgende avond aan zijn verwondingen bezwijkt.  

Wang opengesneden

Op hemelsbreed nog geen kilometer afstand, enkele uren na het dodelijke geweld tegen de 28-jarige man in het hotel, vindt een brute aanval plaats in een woning op een 25-jarige man. De man werd meerdere keren met een mes in zijn lichaam gestoken. Een van zijn wangen werd opengesneden en zijn linkeroor werd er af gesneden. Over de huidige toestand van de verwonde man is niets bekend. 

De politie verdenkt een 20-jarige man en de 24-jarige Nederlandse Yayhe Mohamed Omar voor zowel betrokkenheid bij de moord als wrede mishandeling. De 20-jarige verdachte is inmiddels al gearresteerd. Er is een klopjacht gestart naar de Nederlander.

 

Yahye Mohamed Omar Yahye Mohamed Omar

Hij wordt beschouwd als zeer gevaarlijk. "De aanval was bijzonder bruut. Benader hem daarom niet zelf, maar neem contact op met de politie", zegt hoofdinspecteur Kenneth Jensen van de afdeling Gevaarlijke Criminaliteit van de politie van Kopenhagen. 

De politie spreekt van een goede samenwerking met collega's in het buitenland, 'maar we hebben de hulp van de burgers nodig'.

De politie deelt de oproep in verschillenden landen. "We hebben een vermoeden dat hij in het buitenland is. Mogelijk in Zweden, Noorwegen - rond Oslo of Noord-Duitsland, waar ons eerste onderzoek in de richting van wijst. Maar aangezien de verdachte een Nederlander is en banden heeft met het Vereniging Koninkrijk, zoeken we hem ook in die landen."

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore