Ga naar de inhoud
Overvol aanmeldcentrum

Asielzoekers langer in Tweede Exloërmond, nog geen nieuwe plek gevonden

Deze vluchtelingen worden opgevangen in Oss, omdat er in Ter Apel geen plek voor ze is. Beeld © ANP

Een groep van ongeveer honderd asielzoekers blijft twee nachten langer in het Drentse dorp Tweede Exloërmond. Ze waren overgebracht vanuit het overvolle aanmeldcentrum in Ter Apel en zouden morgen uit de noodopvang vertrekken, maar er is nog geen nieuwe plek voor ze.

Volgens de gemeente Borger-Odoorn kunnen de asielzoekers nu tot maandagmiddag in de Hunsowhal blijven zitten. Daarna moeten ze weg zijn. De opvang is verlengd op dringend verzoek van het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA).

'Rustmoment'

Hiermee wil de gemeente het COA tijd geven om vervolgopvang te regelen.  "Daarnaast geeft dit de vluchtelingen zelf ook een rustmoment in de onzekere situatie dat zij nog geen verblijfplaats voor langere tijd hebben", zegt burgemeester Jan Seton. 

Asielzoekers
Lees ook:
Asielzoekers slapen toch niet op een stoel: Roosendaal stuurt bus naar Ter Apel

Ter Apel, waar maximaal 2000 asielzoekers kunnen worden opgevangen, gaat de afgelopen maanden gebukt onder de drukte. Dat heeft vooral te maken met de gebrekkige doorstroom van vluchtelingen die mogen blijven, maar voor wie geen woning gevonden kan worden. Ook zijn asielzoekerscentra  gesloten de afgelopen jaren.