Vermist sinds 11 mei

Politie: in bos gevonden Xavier (19) omgekomen door misdrijf

20 mei 2022 15:02 Aangepast: 20 mei 2022 15:20
Xavier Durlinger. Beeld © Politie

De 19-jarige Xavier Durlinger, van wie het lichaam gistermiddag in een bos bij het Limburgse Sittard is gevonden, is slachtoffer van een misdrijf. Dat is met zekerheid te zeggen, meldt de politie. Sinds vorige week woensdag werd hij vermist.

Rond 13.30 uur werd Xavier gevonden, nadat eerder deze week meerdere opsporingsberichten uitgezet waren in de hoop hem levend te vinden. 

Zwarte herenfiets

Xavier werd voor het laatst gezien op woensdag 11 mei. Hij fietste toen op een zwarte herenfiets (merk Cortina) aan de Ligne in Sittard. 

De fiets is nog niet gevonden. Ook de pet van het slachtoffer, een zwarte pet met goudkleurige letters, is nog niet terecht. 

Xavier werd bij Ligne in Sittard voor het laatst gezien. Xavier werd bij Ligne in Sittard voor het laatst gezien.

Schoenenmode

Xavier is volgens 1Limburg de zoon van de eigenaar van schoenenzaak Durlinger, dat 43 winkels in het zuiden van het land heeft. Het familiebedrijf bestaat 140 jaar, en morgen zou dat bij de winkels worden gevierd.

Dat jubileumfeest is afgelast, meldt het bedrijf op Facebook. "Helaas, zijn we genoodzaakt om door familieomstandigheden onze jubileum activiteiten per direct stop te zetten. Onze winkels zijn wel volgens reguliere openingstijden geopend. We hopen op jullie begrip in deze moeilijke tijden."

Politie bij De Kollenberg. Politie bij De Kollenberg.

De politie doet een getuigenoproep. Omdat de jongen rond 22.30 uur voor het laatst is gezien, worden mensen gezocht die zich rond of na dat tijdstip bij Ligne of rondom het gebied Knollenberg waren.

Ze worden gevraagd de politie te bellen via 0900-8844 of eventueel anoniem informatie te delen via 0800-7000. De oproep geldt ook voor mensen die camerabeelden hebben die interessant kunnen zijn voor het onderzoek.

Sporenonderzoek

Het gebied waar het lichaam is gevonden, wordt sporenonderzoek gedaan. Daarnaast worden in de omgeving mogelijke camerabeelden veilig gesteld. 

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore