Ga naar de inhoud
Vooral rond Utrecht druk

Treinen ontregeld door slecht weer: 'Kan de hele avond duren'

Foto ter illustratie. Beeld © ANP

Veel vertragingen, minder treinen of helemaal geen trein. Door de hevige buien en de blikseminslag zijn er in het hele land problemen op het spoor. Voor wie nog op pad moet, heeft de NS-woordvoerder slecht nieuws: de reiziger kan er de hele avond hinder van ondervinden.

Kabels zijn doorgebrand door blikseminslag en omgevallen bomen hebben het spoor beschadigd, meldt ProRail. Dit zorgt voor veel uitval. In de tussentijd vullen de stations zich met wachtende reizigers.

Hele avond

Vooral rond Utrecht is het druk, maar ook in Meppel en Zwolle. "We denken dat dit de hele avond blijft aanhouden", laat een woordvoerder van NS aan RTL Nieuws weten. "Ik zou de reizigers adviseren de reisplanner goed in de gaten te houden voor vertrek." De reisplanner wordt zo snel mogelijk bijgewerkt.

Medewerkers van ProRail zijn in het hele land bezig met het opruimen van de bomen en het verhelpen van de problemen. Op sommige plekken zijn de beschadigingen niet meteen te repareren, maar gebeurt dat komende nacht. "Om toch enkele treinen te kunnen laten rijden om mensen van A naar B te krijgen", aldus een woordvoerder van ProRail.