Ga naar de inhoud
Zaak dient 26 oktober

Mishandeling en geweldpleging: OM daagt Glennis Grace voor de rechter

Glennis Grace Beeld © ANP/Anneke Janssen

Het Openbaar Ministerie daagt Glennis Grace voor de rechter voor openlijke geweldpleging en mishandeling met voorbedachten rade. Dat gebeurt na een incident in een Jumbo supermarkt in de Westerstraat in Amsterdam op 12 februari. De zaak dient op 26 oktober.

In totaal worden er zeven verdachten gedagvaard door het OM. Glennis Grace dus, vier mannen tussen de 20 en 50 jaar en twee jongens van 15. Die laatste twee moeten op 27 oktober voor de kinderrechter verschijnen.

Mogen niet in de buurt van supermarkt komen

De verdachten kunnen hun zaak in vrijheid afwachten, maar mogen niet in de betreffende supermarkt of in de omgeving komen. Ook mogen ze geen contact opnemen met de medewerkers van het filiaal.

Het OM heeft de avond van het incident drie verdachten aangehouden. "Gedurende het politieonderzoek en na bestudering van de camerabeelden is de politie erin geslaagd de overige verdachten te identificeren, op te sporen en aan te houden."

Bekijk ook: Glennis Grace en zoon samen op het podium: 'Don't worry'

00:44
Glennis Grace (43) en haar 15-jarige zoon Anthony zijn samen gespot op het podium.

Grace werd in februari opgepakt. Er zou ruzie zijn ontstaan tussen de zoon van Grace en medewerkers van de supermarkt. De zangeres zou later met een groep verhaal zijn gaan halen. Dat zou uit de hand zijn gelopen.