Ga naar de inhoud
Geen ruimte

Asielzoekers slapen toch niet op een stoel: Roosendaal stuurt bus naar Ter Apel

Het azc in Ter Apel, ter illustratie. Beeld © Novum RegioFoto / ANP

De gemeente Roosendaal stuurde gisteravond zelf een bus naar Ter Apel om het vijftigtal asielzoekers dat daar anders op een stoel had moeten slapen, op te halen. Eerder op de dag liet het COA weten dat ze geen ruimte meer hadden voor asielzoekers en ook geen vervoer geregeld kregen naar de noodopvang in Roosendaal.

Door problemen op het spoor en schoolreisjes waren er geen bussen meer beschikbaar, liet het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers gisteren weten. Het COA zag geen andere oplossing dan de vijftig asielzoekers op een stoel in een wachtruimte de nacht te laten doorbrengen.

Toen burgemeester Han van Midden van Roosendaal dat hoorde, besloot hij direct een bus die kant op te sturen om het vijftigtal op te halen.

'Onacceptabel'

"De burgemeester vond het onacceptabel", zei een gemeentewoordvoerder. "Wij waren klaar voor die vijftig asielzoekers. Dan gaan we zelf maar een bus regelen."

Opnieuw
Lees ook:
Opnieuw problemen Ter Apel: tientallen asielzoekers moeten slapen op stoel in wachtruimte

De bus werd wel pas ver na middernacht terug in Roosendaal verwacht, waar een noodopvang met bedden voor vijftig mensen werd ingericht. 

Drukte

Ter Apel, waar maximaal 2000 asielzoekers kunnen worden opgevangen, gaat de afgelopen maanden gebukt onder de drukte. Dat heeft vooral te maken met de gebrekkige doorstroom van vluchtelingen die mogen blijven, maar voor wie geen woning gevonden kan worden. Ook zijn asielzoekerscentra gesloten de afgelopen jaren. 

Bekijk ook: Schrijnende beelden azc Ter Apel: mensen liggen buiten in slaapzak

01:03
Dit gebeurde vorige week in Ter Apel: de opvang was vol en de vluchtelingen konden niet naar een andere locatie vervoerd worden. Het leek erop dat ze buiten op het grasveld bij het azc zouden moeten slapen, maar uiteindelijk werd er toch onderdak gevonden