Ga naar de inhoud
Langs Duitse snelweg

Nederlander met 1,8 miljoen euro aan drugs in verborgen ruimte busje

Een deel van de in het busje gevonden drugs. Beeld © Bundespolizei Kleve

Een 58-jarige Nederlander is op een parkeerplaats in Duitsland betrapt met een grote hoeveelheid drugs in zijn busje. Dat gebeurde tijdens een gezamenlijke controle van de Duitse politie en Nederlandse marechaussee.

De man liep tegen de lamp op parkeerplaats Kraneburg bij Hamminkeln, langs de Duitse A3. Dat is het verlengde van de Nederlandse A12. Hij antwoordde op een vraag dat hij beroepsmatig onderweg was naar Düsseldorf, maar toen agenten achterin het busje keken zagen ze onregelmatigheden in de vloer van de laadruimte. 

Verborgen ruimte

In de verborgen ruimte daaronder werden flink wat drugs gevonden: ruim 11 kilo cocaïne, 10.000 doses lsd, bijna 12 kilo methamfetamine, 10 kilo crystal meth en bijna 11 kilo van een harde bruine substantie waarvan nog niet duidelijk is wat dat precies is.

De man is aangehouden en zit in de cel in het Duitse Kleve. De drugs zijn vernietigd. 

Vaker
Lees ook:
Vaker met drugs achter het stuur: 'Je maakt verkeerde beslissingen'

241 kilo heroïne

Ook in Ridderkerk werd een omvangrijke drugsvondst gedaan. Daar werd in een bedrijfspand aan de Schaapherderwerg 241 kilo heroïne gevonden. De zes mannen die op dat moment in de loods waren, zijn allemaal aangehouden. Het gaat om drie mannen van 23, 27 en 33 jaar uit Rotterdam, een 32-jarige man uit Barendrecht, een 35-jarige man uit Maassluis en een 20-jarige Schiedammer. 

In het pand werd ook een vuurwapen gevonden. De politie onderzoekt waar de drugs vandaan komen en wat de rol van de verdachten is. De zes mannen zitten vast.

RTL Nieuws aanmelden nieuwsbrief

Dagelijkse update

Wil jij iedere middag een selectie van het belangrijkste nieuws en de opvallendste verhalen in je mail? Meld je dan nu aan voor de dagelijkse update.