Ook geen vervoer

Opnieuw problemen Ter Apel: tientallen asielzoekers moeten slapen op stoel in wachtruimte

18 mei 2022 18:18 Aangepast: 18 mei 2022 20:08
Beeld © ANP

Ongeveer vijftig asielzoekers moeten vannacht op een stoel de nacht doorbrengen bij het aanmeldcentrum in Ter Apel. Dat laat een woordvoerder van het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers (COA) weten.

Er is voor hen geen plaats meer en er zijn volgens een woordvoerder van het COA ook geen bussen beschikbaar om de vluchtelingen naar een crisisnoodopvanglocatie elders in het land te brengen. 

Het COA heeft volgens alle moeite gedaan om vervoer te vinden Maar door problemen op het spoor in Noord-Nederland waren er al extra bussen in gebruik. Ook zijn er veel bussen onderweg met schoolreisjes, kreeg het COA te horen.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Situatie in azc Ter Apel 'dieptriest' met asielzoekers op grasveld

"Dit is absoluut niet wat we willen, maar er is op dit moment geen andere oplossing", aldus de zegsman van het COA. De asielzoekers die de komende nacht op een stoel moeten doorbrengen, worden donderdag alsnog naar een noodopvanglocatie gebracht.

Beuningen

Er is nog wel vervoer gevonden voor vijftig asielzoekers die in een noodopvanglocatie in het Gelderse Beuningen gaan slapen. 

Als zich woensdagavond nog meer asielzoekers melden in Ter Apel, zullen die ook op een stoel de nacht moeten doorbrengen.

Drukte

Ter Apel, waar maximaal 2000 asielzoekers kunnen worden opgevangen, gaat de afgelopen maanden gebukt onder de drukte. Dat heeft vooral te maken met de gebrekkige doorstroom van vluchtelingen die mogen blijven, maar voor wie geen woning gevonden kan worden. Ook zijn asielzoekerscentra  gesloten de afgelopen jaren. 

Bekijk ook: Schrijnende beelden azc Ter Apel: mensen liggen buiten in slaapzak

Dit gebeurde vorige week in Ter Apel: de opvang was vol en de vluchtelingen konden niet naar een andere locatie vervoerd worden. Het leek erop dat ze buiten op het grasveld bij het azc zouden moeten slapen, maar uiteindelijk werd er toch onderdak gevonden

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore