Onderzoek naar oorzaak

Grote brand in flat Rotterdam, 30 mensen geëvacueerd 

16 mei 2022 04:33 Aangepast: 16 mei 2022 07:32
Hulpdiensten bij de flat in Rotterdam Beeld © Video Duivenstein

Op de tiende etage van een flatgebouw aan de Hamakerstraat in Rotterdamheeft vannacht een grote brand gewoed. Hulpdiensten rukten onmiddellijk uit en hadden het vuur iets voor 02.00 uur onder controle.

Een paar etages in de flat zijn ontruimd. Dertig bewoners worden opgevangen in een naastgelegen gebouw. Bij de brand is niemand gewond geraakt.

Over de precieze schade kan een woordvoerder van Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond nog geen uitspraken doen. Het zou gaan om een seniorencomplex. Wat de brand heeft veroorzaakt is nog onduidelijk. Later onderzoek moet dit uitwijzen.

Nog een brand

Op een andere plek in Rotterdam is vannacht ook een brand uitgebroken. Het ging om een korte maar hevige brand in een woning aan de Philips Willemstraat in Rotterdam waarbij erg veel rook vrijkwam. Een vrouw raakte zwaargewond en is overgebracht naar het ziekenhuis. 

Een woordvoerder van de Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond laat weten dat de verwondingen van de vrouw het gevolg zijn van rookinademing. Wat de brand heeft veroorzaakt, is nog niet duidelijk. Daar wordt maandagochtend een onderzoek naar gestart.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore