Ga naar de inhoud
Kort rondgereden

Politie zoekt bestuurder bestelbus die jongen (6) meenam in Someren

De politie verspreidde deze foto van het witte busje Beeld © Politie

De politie is op zoek naar een man in een witte bestelbus die eerder deze week een 6-jarige jongen in het Brabantse Someren meenam in zijn voertuig en hem, na enkele minuten te hebben rondgereden, weer uit liet stappen.

Er zijn geen concrete aanwijzingen dat er iets strafbaars is gebeurd, maar toch is de politie op zoek naar de bestuurder.

Aangesproken

Het fietsende jongetje werd woensdag rond 15.45 uur aangesproken op de Kruisbaan. De man vroeg hem om te helpen bij het uitladen van spulletjes, waarop het kind met fiets en al in het busje werd 'uitgenodigd'.

Nieuwe
Lees ook:
Nieuwe oplichtingstruc: kinderen 'virtueel gekidnapt'

Op de Nederweertseweg is het kind weer uit de bus gelaten. "Wat er precies in het busje is gebeurd, is niet helemaal duidelijk", zegt de politie. De man is gevraagd zichzelf te melden om dit voorval toe te lichten. Ook is de politie op zoek naar mensen die mogelijk iets hebben gezien of iets weten dat hiermee te maken heeft.

Direct 112 bellen

Het witte busje is vermoedelijk een verlengde Volkswagen Transporter met geblindeerde ramen en 5-spaaks velgen. Wie het busje denkt te zien, wordt gevraagd direct 112 te bellen. 

Een politiewoordvoerder legt uit dat het 'zo'n opmerkelijke situatie was' dat ze zo snel mogelijk met de man willen spreken. "Soms voelen mensen zich bezwaard om 112 te bellen, maar we vragen juist dat te doen als ze het busje zien. Zo kunnen wij het onderscheppen."