Ga naar de inhoud
Ook Karsdorp erbij

Geen Wijnaldum, wel Vincent Janssen in voorselectie Oranje

Bondscoach Louis van Gaal en Georginio Wijnaldum, in november 2021. Beeld © ANP

Vincent Janssen en Rick Karsdorp hebben een plek in de voorselectie van het Nederlands Elftal veroverd. Dat heeft de KNVB bekendgemaakt. Grote afwezige op de lijst is Georginio Wijnaldum.

De voorselectie bestaat uit dertig spelers, die zich gaan voorbereiden op de komende vier interlands in de UEFA Nations League. De definitieve selectie van bondscoach Louis van Gaal wordt over twee weken bekendgemaakt.

Spits Vincent Janssen, die momenteel in het Mexicaanse Monterey speelt, maakt zijn rentree op de lijst. Middenvelder Georginio Wijnaldum ontbreekt juist. Bij de vorige twee oefeninterlands van Oranje, afgelopen maart, werd Wijnaldum in beide wedstrijden al buiten de basis gelaten.

Wijnaldum speelt sinds juni vorig jaar bij Paris Saint-Germain, maar krijgt daar weinig speeltijd.

'Spijtig'

 "Sinds onze laatste twee interlands in maart, is er in Gini’s situatie bij zijn club helaas nog weinig veranderd", zegt bondscoach Van Gaal. "Ik ben daardoor genoodzaakt andere keuzes te maken, hoe lastig en spijtig ik dat persoonlijk ook vind."

In juni speelt Oranje vier Nations League-wedstrijden, tegen België, Polen en twee keer tegen Wales. In september gaat de competitie verder, waarna het elftal zich zal gaan voorbereiden op het WK in Qatar. Dat begint voor Nederland op 21 november met de wedstrijd tegen Senegal.