Ga naar de inhoud
Steigers en bootjes vernield

Vrachtschip vaart woonwijk binnen in Leeuwarden, schipper onwel

Het schip vernielde talloze bootjes en steigers. Beeld © Jaring Rispens

Een vrachtschip is vanmorgen vanaf het Van Harinxmakanaal in Leeuwarden een woonwijk binnengevaren nadat de schipper onwel was geworden. Het schip raakte allerlei steigers en bootjes die aan de kant lagen.

Volgens Omroep Friesland gaat het om het vrachtschip Ilse-Marie. Eigenaar Richard Hoekstra laat weten dat de schipper onwel was geworden en daarna naar het ziekenhuis moest.

Er zijn bij de aanvaring geen gewonden gevallen, laat de politie weten. Wel zijn talloze steigers en bootjes vernield. "De boot kwam rond 07.00 uur met een behoorlijke snelheid het veel te nauwe water in varen. Omwonenden hebben de politie gebeld."

Geen alcohol of drugs

Toen agenten bij de schipper aankwamen, was hij weer bij kennis. Uit onderzoek is gebleken dat de man geen alcohol of drugs had genomen. Wat er dan wel is gebeurd, is onduidelijk.

Het schip kwam vanochtend rond 07.00 uur in de problemen en voer daarna het water aan het Braksân in de wijk Zuiderburen binnen, die dicht bij het kanaal ligt. Buurtbewoners werden opgeschrikt door 'enorme herrie'.