Ga naar de inhoud
Vier mensen overleden

Inwoners Alblasserdam herdenken slachtoffers schietpartij en scooterongeluk

Burgemeester Kolff van Dordrecht (rechts) verlaat de Ichthuskerk na de herdenking. Beeld © ANP

Ongeveer 250 mensen in Alblasserdam zijn bij elkaar gekomen in de Ichthuskerk om de dodelijke slachtoffers van de twee tragische gebeurtenissen van vorige week te herdenken. Vrijdag overleden vier mensen in de Zuid-Hollandse gemeente: twee door een scooterongeluk en twee door een schietpartij bij een zorgboerderij.

Burgemeester Jaap Paans verzorgde het openingswoord van de dienst, waarin hij onder meer zei dat één van de gewonden van de schietpartij dinsdag uit het ziekenhuis is ontslagen. 

Gebed voor slachtoffers en dader

De dienst werd georganiseerd door vijf plaatselijke kerkgemeenschappen. Tijdens de dienst werd gezongen en gebeden, zowel voor de slachtoffers en nabestaanden als de dader en zijn vrienden en familie.

Verder waren ook de burgemeesters van Dordrecht, Hendrik-Ido-Ambacht en Molenlanden bij de dienst. Naast de aanwezigen in de kerk werd de dienst ook via een livestream gevolgd door enkele honderden mensen thuis, zei dominee Michel van Heijningen van de Ichthuskerk.

John
Lees ook:
John S. bekent moorden op zorgboerderij in Alblasserdam

Door de schietpartij op de zorgboerderij Tro Tardi verloren twee vrouwen van 34 en 16 jaar het leven. Een 20-jarige vrouw en 12-jarige jongen raakten zwaargewond en moesten naar het ziekenhuis. Door het scooterongeval kwamen een 18-jarige vrouw en een 19-jarige vrouw uit Alblasserdam om.

Verdachten vast

Voor het schietincident zit een 38-jarige man uit Oud-Alblas vast. Hij wordt ook verdacht van betrokkenheid bij een dodelijk misdrijf in Vlissingen, op de avond van 4 mei. Voor het scooterongeval is een 24-jarige automobilist opgepakt. Hij wordt verdacht van doodslag. Welke omstandigheden ervoor zorgen dat hij verdacht wordt van doodslag is niet duidelijk.

Bekijk ook: Verdachte schutter legt 'bekennende verklaringen' af

04:54