Ga naar de inhoud
Oud-bewoner

Bouwvakkers redden man die vastzit in vloeibaar beton

De hulpdiensten vanochtend na het bevrijden van de man aan de Heymanslaan in Groningen. Beeld © ProNews

Een man in Groningen die tot zijn middel in vloeibaar beton was gezakt, is vanochtend gered dankzij twee oplettende bouwvakkers. Die hoorden zijn hulpgeroep toen ze via de brievenbus wilden controleren of er iemand thuis was.

Het bleek te gaan om de oud-bewoner van het huis die nog over de sleutel beschikte en naar binnen was gegaan, meldt de regionale zender RTV Noord op zijn website. De bouwvakkers constateerden dat ze hem zelf niet uit het beton konden bevrijden en waarschuwden de hulpdiensten.

Met spoed naar ziekenhuis

Die wisten de man te bevrijden door een opstapje te maken met behulp van houten pallets. Met een touw werd hij uit het beton gehesen. Nadat de nog vloeibare betonresten voor de deur van hem af waren gespoten, werd hij met spoed naar het ziekenhuis gebracht.

"Als wij er niet waren geweest, vrees ik dat hij het niet had overleefd", zegt één van de bouwvakkers tegen RTV Noord. Het bouwbedrijf dat het beton had gestort, had hem verteld normaal gesproken niet eerder dan vrijdag weer in het huis aan de slag te gaan. "Dan was het beton allang hard geworden."

RTL Nieuws aanmelden nieuwsbrief

Dagelijkse update

Wil jij iedere middag een selectie van het belangrijkste nieuws en de opvallendste verhalen in je mail? Meld je dan nu aan voor de dagelijkse update.