Ga naar de inhoud
Tragisch einde

Politie onderzoekt dood Lukoki, mogelijk slachtoffer van mishandeling

Lukoki in 2019 in het shirt van Loedogorets. Beeld © ANP

De politie onderzoekt een incident in Almere waarbij de overleden voetballer Jody Lukoki (29) mogelijk betrokken was. Volgens Het Parool gaat het om een vechtpartij. De voetballer zou volgens de krant aan de gevolgen van de mishandeling zijn overleden.

Het Parool schrijft dat Lukoki in het weekend betrokken was bij een gevecht met familieleden. Op een feest in Almere zou hij rake klappen hebben gekregen van twee neven en een vriend. De krant beroept zich op 'bronnen rond de voetballer'.

De politie Midden-Nederland bevestigt dat er aangifte is gedaan in deze zaak. De politie onderzoekt 'een incident' in Flevoland waarbij Lukoki mogelijk betrokken was, en of dat incident misschien verband houdt met diens dood.

Been afgezet

Na het feest en de vechtpartij zou de snelle aanvaller zich in een ziekenhuis hebben gemeld, omdat hij last had van extreme hoofd- en kniepijn. Daar besloten artsen dat Lukoki's been afgezet moest worden vanwege een ernstige infectie en zuurstoftekort. Volgens een bron van Het Parool werd dat laatste mogelijk veroorzaakt door een verslaving aan lachgasballonnen.

Na de operatie werd de voetballer in coma gehouden, maar hij overleed maandagochtend rond 6.00 uur aan een hartstilstand. Dat zou gebeurd zijn toen hij op weg was naar een operatiekamer, waar artsen ook zijn arm zouden amputeren.

Lukoki kende als speler een grillige carrière. Hij werd opgeleid bij Ajax en speelde in Amsterdam 35 wedstrijden in het eerste elftal. Via Cambuur en PEC verhuisde hij naar Loedogorets in Bulgarije, waar hij vier keer landskampioen werd. Ook speelde hij voor het Turkse Malatyaspor.

Contract ontbonden

Afgelopen zomer tekende hij een contract bij FC Twente, maar hij maakte voor de Tukkers geen minuten. Aanvankelijk hield een kruisbandblessure hem aan de kant. In februari ontbond FC Twente zijn contract, nadat hij werd veroordeeld voor het mishandelen van zijn vriendin.

Lukoki kreeg een taakstraf van 80 uur en een voorwaardelijke gevangenisstraf met een proeftijd van drie jaar. Ook kwam hij onder toezicht te staan van de reclassering.

Voetballer
Lees ook:
Voetballer Jody Lukoki (29) overleden