Meivakantie

Opnieuw lange rijen op Schiphol, maar drukte is 'beheersbaar'

08 mei 2022 11:51
Drukte op Schiphol eerder deze week. Beeld © ANP / Robin Utrecht

Op Schiphol stonden vanmorgen opnieuw lange rijen in de vertrekhallen, maar volgens personeel op het vliegveld is de drukte beheersbaar.

De maatregelen die Schiphol nam om chaos te voorkomen, lijken vooralsnog dus te werken. KLM annuleerde dit weekend acht heen- en terugvluchten en Transavia, TUI en Corendon verplaatsten in totaal zes vertrekkende vluchten naar Rotterdam The Hague Airport. 

Lange rijen

Persbureau ANP ziet dat er in vertrekhal 1 rijen staan tot ver buiten de normale paaltjes met wachtlinten. Maar medewerkers op het vliegveld spreken over een 'vrij normale' drukte of zeggen dat het druk is, 'maar nog zeker beheersbaar druk'. Dat het nog behapbaar is, zeggen ook beveiligers en personeel bij de incheckbalies.

Voor dit moment heeft Schiphol een overkapping geplaatst zodat mensen buiten kunnen wachten voor het inchecken. Ook zijn er schotten geplaatst tussen verschillende vertrekhallen om de passagiersstromen in goede banen te leiden.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Schiphol mag problemen niet oplossen met meer nachtvluchten

De chaos op het vliegveld begon twee weken geleden door een onaangekondigde staking van bagagepersoneel van KLM. Tal van vluchten liepen daardoor vertraging op of gingen niet door. Schiphol riep mensen zelfs op om niet meer naar het vliegveld te komen. 

Vluchten geschrapt

Een week later ontstonden er opnieuw problemen door personeelstekort bij Schiphol. Tientallen vluchten werden toen op verzoek van het vliegveld geschrapt.

Topman Dick Benschop bood zijn excuses aan voor de chaos en zei ervoor te willen zorgen dat de problemen in de zomervakantie niet opnieuw voorkomen. Het werk moet daarvoor onder andere aantrekkelijker worden gemaakt, zegt hij in deze video:

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Dit is waar je recht op hebt als je vlucht is geannuleerd

RTL Nieuws aanmelden nieuwsbrief

Dagelijkse update

Wil jij iedere middag een selectie van het belangrijkste nieuws en de opvallendste verhalen in je mail? Meld je dan nu aan voor de dagelijkse update.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore