Ga naar de inhoud
Onderzoek bezig

Doorzoekingen in zaak-Alblasserdam, verdachte maandag voorgeleid

Politie-onderzoek bij de zorgboerderij. Beeld © ANP

De politie is nog volop bezig met het onderzoek naar de schietpartij in Alblasserdam en het incident in Vlissingen. Er zijn daarvoor ook huiszoekingen gedaan.

Er zijn geen extra aanhoudingen verricht. En die worden ook niet verwacht, zegt een woordvoerder van het OM Rotterdam.

"De politie is nu druk bezig. Onder meer met een tijdlijn, zodat ze precies weten wat wanneer is gebeurd en een volledig plaatje hebben van de incidenten. Er worden nu veel getuigen gehoord en de verdachte ook."

Dit
Lees ook:
Dit is de verdachte van het drama in Alblasserdam

De 38-jarige verdachte wordt maandag voorgeleid voor zowel de schietpartij in Alblasserdam als het incident in Vlissingen. Daar werd een 60-jarige winkeleigenaar dood aangetroffen in zijn winkel. De politie denkt dat hij daar iets mee te maken heeft.

Tot de voorgeleiding komt het OM niet met extra informatie, zegt de woordvoerder. Dat komt ook omdat de verdachte op dit moment in volledige beperkingen zit.

Verdachte
Lees ook:
Verdachte drama Alblasserdam mogelijk betrokken bij dodelijk misdrijf Vlissingen

De verdachte kwam donderdagavond in beeld na het incident in Vlissingen, een dag eerder. Hij was toen voortvluchtig. "Pas na het incident in Alblasserdam werd duidelijk dat hij dezelfde persoon is."

'Mensen zoeken elkaar op'

Bij de zorgboerderij is spontaan een herdenkingsplek ontstaan. Mensen leggen er bloemen. De gemeente zegt dat er op dit moment nog geen sprake is van een officiële herdenkingsplek. "Mensen zoeken elkaar op en zoeken steun bij elkaar. Er zijn ook gewoon mensen aanwezig om voor de boerderij te zorgen."

Twee doden

Gisteren zou de 38-jarige verdachte twee mensen hebben doodgeschoten op zorgboerderij Tro Tardi in Alblasserdam. De slachtoffers zijn een meisje van 16 uit Dordrecht en een 34-jarige vrouw uit Alblasserdam.

Een 12-jarige jongen uit Hendrik-Ido-Ambacht en een 20-jarige vrouw uit Alblasserdam raakten zwaargewond. Hulpdiensten waren na de schietpartij massaal aanwezig.

Traumahelikopters en ambulances bij zorgboerderij na dodelijke schietpartij

00:40
Dit zijn beelden van de zorgboerderij na de schietpartij.
RTL Nieuws aanmelden nieuwsbrief

Dagelijkse update

Wil jij iedere middag een selectie van het belangrijkste nieuws en de opvallendste verhalen in je mail? Meld je dan nu aan voor de dagelijkse update