Woensdag koeler

Het wordt even zomers weer: terras- en BBQ-dagen op komst

07 mei 2022 10:27 Aangepast: 07 mei 2022 11:51
Archieffoto. Beeld © ANP

De komende dagen gaan de temperaturen omhoog, soms zelfs naar zomerse waarden. De zon laat het daarbij zo nu en dan wel afweten, en koelere lucht ligt op de loer.

Vandaag krijgen we een dipje ten opzichte van de afgelopen dagen, zegt Thomas Vermeulen van Buienradar. In het midden van het land wordt het zo'n 18 of 19 graden, in het zuiden kan het nog iets warmer zijn.

Zo warm is het bij jou:

Hier en daar valt volgens Vermeulen ook een buitje. "Een aandachtspuntje is er wel: in het zuidoosten kunnen het pittige buien zijn. Maar het is allemaal heel lokaal."

Vanaf morgen beter

Vanaf morgen wordt het steeds zonniger en warmer. De dag start zondag nog wel met wat bewolking in het zuiden, maar verder is er volop zon. Het wordt dan ook zo'n 18 tot 22 graden. Met name langs de kust is het wel beduidend koeler. Op de Waddeneilanden wordt het maar een graad of 12. 

Maandag komt daar nog een schepje bovenop: dan kan er zelfs sprake zijn van een zomerse 25 graden in het zuidoosten en er is veel zon. In de loop van de dag kan er wel wat sluierbewolking komen.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Het gaat slecht met de grutto in Nederland, deze film moet dat veranderen

'Grote verschillen'

Dinsdag lijkt de warmste dag te worden, al waarschuwt Vermeulen wel voor grote onzekerheid én grote verschillen tussen de regio's. "In het zuidoosten kan het 27 of 28 graden worden, in het midden zo'n 24 en in het noordwesten rond de 18. Op de Waddeneilanden is het ook dan een paar graden koeler. Grote verschillen dus in ons kleine landje."

Die verschillen hebben te maken met koelere lucht die ten westen van ons land ligt. Woensdag lijkt die koelere lucht door te zetten, en wordt het dus een stuk frisser. "Ook dan zijn er grote verschillen, maar in het zuidoosten kan het nog wel 25 of 26 graden worden. Maar over die woensdag bestaat nog wel wat onzekerheid."

Gebruik jij de RTL Nieuws-app al?

Ja? Daar zijn we blij mee! Nog niet? Download ‘m hier voor Android en iOS.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore