Ga naar de inhoud
Hier zijn de Van Rossems

Kunsthistorica Mary 'Sis' van Rossem overleden na val in huis

De Nederlandse kunsthistorica en presentatrice Mary 'Sis' van Rossem is woensdag op 77-jarige leeftijd overleden. Dat heeft de familie van Van Rossem bekendgemaakt via een in memoriam op de website van het magazine Maarten!.

Mary, die Sis genoemd werd, overleed twee dagen nadat ze vanwege een val in haar woning in een Utrechts ziekenhuis werd opgenomen.

Hier zijn de Van Rossems

Van Rossem verwierf nationale bekendheid door het tv-programma Hier zijn de Van Rossems. Daarin besprak zij samen met haar broers Vincent en Maarten, de bekende historicus, elke week het culturele erfgoed van een verschillende stad. De bijnaam Sis kreeg Mary van haar broer Maarten en is een afkorting van het Engelse woord 'sister'.

Maarten
Lees ook:
Maarten van Rossem zou het niet erg vinden om op televisie te sterven

Het NTR-programma startte in 2015 en telde 48 afleveringen in acht seizoenen. Bij een andere serie uit 2019, genaamd Broeders in Berlijn, moest Mary verstek laten gaan vanwege gezondheidsproblemen. Ze kon destijds niet meewerken aan het programma vanwege een longemfyseem, een chronische aandoening van de longen die zich kenmerkt door chronische hoest, kortademigheid en piepen op de borst.

Een groot deel van haar leven was Van Rossem werkzaam in het onderwijs, zowel op middelbare scholen als op de Hogeschool Utrecht. Sinds 2018 schreef Sis een column voor Maarten!, het magazine van haar broer Maarten.

Bron: RTL Nieuws