Ga naar de inhoud
Oud-cliënt

Dit is de verdachte van het drama in Alblasserdam

John S. na zijn aanhouding.

De verdachte van de schietpartij op een zorgboerderij in Alblasserdam is een 38-jarige man uit Oud-Alblas. Dat heeft het Openbaar Ministerie bekendgemaakt,

Hij was bekend bij de politie, maar had geen strafblad. Wel is hij in het verleden met de politie in aanraking gekomen en stond hij te boek als 'overlastgevend.'

Zelfmoordpoging

Zo zou hij volgens verschillende media in 2017 al eens een zelfmoordpoging hebben gedaan.  

Heb jij vragen over zelfdoding?

Stichting 113: bel 113 of 0800-0113 (gratis), of anoniem via de chat op de website 113.nl 

24 uur per dag bereikbaar, 7 dagen per week 

Dat veranderde gisteravond, toen hij in beeld kwam als hoofdverdachte van een ander dodelijk incident, twee dagen geleden. In Vlissingen werd toen een 60-jarige winkeleigenaar dood aangetroffen in zijn winkel. De politie wil niet zeggen hoe, maar binnen 24 uur was de verdachte in beeld. Sinds gisteravond zette de politie volgens hoofdofficier Hugo Hillegom van het OM dan ook 'alles op alles' om de man te vinden. Dat lukte pas toen het al te laat was.

Handelde alleen

Iets na elf uur vanmorgen vonden agenten hem na een korte klopjacht in het park, vlak bij de zorgboerderij waar hij even daarvoor een bloedbad had aangericht. Over een motief is nog niets bekend. De politie gaat ervan uit dat de man alleen handelde.

Doden
Lees ook
Doden schietpartij Alblasserdam zijn vrouw van 34 en meisje van 16

Justitie bevestigt dat de man in het verleden als cliënt de zorgboerderij bezocht. Wanneer dat was en hoe lang, is niet duidelijk. 

Volgende week wordt de man voorgeleid aan de rechter-commissaris. Hij wordt verdacht van drie keer moord dan wel doodslag. De man zit inmiddels in volledige beperkingen, wat inhoudt dat hij alleen contact mag hebben met zijn advocaat.

Bekijk ook: Traumahelikopters en ambulances bij zorgboerderij na dodelijke schietpartij

00:40