In de finale

Feest barst los onder Feyenoord-fans op Stadhuisplein Rotterdam

05 mei 2022 23:34 Aangepast: 05 mei 2022 23:47
Na het fluitsignaal barstte direct het feest los in Rotterdam. Beeld © RTL Nieuws

Direct na het laatste fluitsignaal bij de wedstrijd tussen Feyenoord en Olympique Marseille barstte het feest los op het Stadhuisplein in Rotterdam. De ongeveer 5000 aanwezige Feyenoord-fans vierden uitbundig het behalen van de finale van de Conference League.

Er vlogen veel bekers bier door de lucht en er werden fakkels en vuurwerk afgestoken, terwijl de fans luidkeels meezongen met de muziek en juichten.

Sommige fans vierden kort voor het einde al een feestje, maar de meeste mensen keken toen nog met veel spanning naar de grote schermen op het plein. Ieder spannend moment werd in de laatste minuten met veel geschreeuw ontvangen.

Op het Hofplein in de stad stonden tientallen mensen in en om de fontein te dansen, die groen was gekleurd voor de prestatie van Feyenoord. Auto's en scooters stonden vast op de rotonde en toeterden om het feest te vieren. De politie is aanwezig, maar grijpt niet in.

De Rotterdammers speelden in de return van de halve finale met 0-0 gelijk bij Olympique Marseille en dat was genoeg na de 3-2 overwinning van vorige week.

Op woensdag 25 mei staat Feyenoord in Albanië in de finale tegen AS Roma. Die Italiaanse club kent Feyenoord nog van de zestiende finales in de Europa League van 2015. Toen waren de Romeinen over twee duels te sterk. De ploeg van trainer José Mourinho was in de andere halve finale Leicester City de baas: 1-0.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

In de finale! Feyenoord blijft overeind in Marseille

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore