Slachtoffer 18 jaar

Voetballer Van Drongelen betrokken bij dodelijk ongeluk

04 mei 2022 14:27 Aangepast: 04 mei 2022 14:48
Rick van Drongelen (links). Beeld © ANP

Voetballer Rick van Drongelen is vanmorgen betrokken geraakt bij een dodelijk ongeluk. Dat meldt zijn club KV Mechelen. Het ongeluk gebeurde op de N258 in het Zeeuwse Axel. Een 18-jarige bestuurder kwam bij het ongeluk om het leven. Van Drongelen is een talentvolle verdediger die in verschillende jeugdelftallen van Oranje speelde.

"We willen ons medeleven betuigen met de familie van het slachtoffer", zegt sportief directeur Tom Caluwé van KV Mechelen in een statement op de website van de club. "We vernamen dat het ongeval deze ochtend gebeurde, toen Rick onderweg was naar de training."

Van Drongelen zelf is naar het ziekenhuis gebracht, zijn verwondingen lijken op het eerste gezicht mee te vallen. "Maar verder medisch onderzoek moet duidelijkheid brengen."

Bij het ongeluk kwam een 18-jarige bestuurder om het leven. Bij het ongeluk kwam een 18-jarige bestuurder om het leven.

Het ongeluk gebeurde vanochtend rond 07.30 uur. Het dodelijke slachtoffer komt uit Hulst. Hoe het ongeluk kon gebeuren is niet duidelijk, de politie is op zoek naar getuigen.

De 23-jarige Nederlandse verdediger speelt op dit moment op huurbasis voor KV Mechelen. Hij kwam in de winterstop tijdelijk over van 1. FC Union Berlin.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Heracles schorst Vloet om dodelijk ongeluk: 'Reed vermoedelijk te hard, dronk te veel'

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore