Ga naar de inhoud
Verdachte ontkent

Fysiotherapeut uit Klazienaveen verdacht van verkrachten cliënten

Beeld ter illustratie. Beeld © Getty

Een 54-jarige fysiotherapeut uit Klazienaveen wordt verdacht van verkrachting en aanranding van zestien vrouwelijke cliënten. Hij zou veertien vrouwen tijdens de behandeling betast hebben.

Dat bleek vandaag bij de rechtbank in Assen. Het Openbaar Ministerie (OM) beschuldigt hem ook van verkrachting van twee vrouwen. Therapeut Bennie Z. uit Drenthe is in november opgepakt. Hij zit sindsdien vast.

'Gericht op behandeling'

Volgens het OM pleegde hij de misdrijven tussen begin 2016 en eind oktober 2021 in zijn praktijk. De therapeut ontkent de beschuldigingen. Alle handelingen die hij uitvoerde waren volgens hem gericht op de therapeutische behandeling van de vrouwen.

Tijdens de behandeling van de zaak mag zijn advocaat van de rechtbank achttien getuigen horen die belastende verklaringen tegen hem hebben afgelegd. Naast de zestien vrouwen die in de aanklacht genoemd worden, heeft een aantal andere vrouwen bij de politie melding gedaan van wangedrag. Omdat zij geen aangifte willen doen, wordt de man voor die zaken niet vervolgd.

Praktijk gesloten

De rechtbank bepaalde dinsdag dat de verdachte drie maanden langer in voorarrest moet blijven. Zijn praktijk is inmiddels gesloten en hij heeft zich laten uitschrijven uit het BIG-register.

Steeds
Lees ook:
Steeds vaker integriteitsonderzoeken naar ongewenst gedrag: 'Normen zijn veranderd'

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore