Sorry, zegt de bank

ING schreef ten onrechte geld af bij klanten: '1000 euro zomaar weg'

02 mei 2022 21:00 Aangepast: 02 mei 2022 21:00
ING Bank Beeld © Getty

Bij een deel van de klanten van ING is vrijdag ten onrechte geld afgeschreven. Het gaat om een foutje en de bank zegt dit recht te zetten.

De bank bevestigt een bericht van De Telegraaf hierover. ING schreef kosten af voor het storten van contant geld of het opnemen daarvan. Bij sommige klanten werd een veelvoud van die kosten in rekening gebracht.

Normaal zou het om zo'n 6 euro gaan, maar een gedupeerde zegt op de site allestoringen.nl dat er 'zomaar 1000 euro weg is'. Een ander schrijft: "Zowel bij mij als bij mijn dochter van 5 is ruim 450 euro onterecht afgeschreven. Ik vind dat de ING compensatie moet geven."

Bank zegt sorry

Dat laatste doet de ING niet, maar de bank vindt de situatie wel 'heel vervelend' en biedt excuses aan. Volgens ING is een technische aanpassing in hun systemen de oorzaak van de spookafboekingen

De bank zegt al sinds vrijdag te werken aan het terugstorten van de onterechte afboekingen. Alle gedupeerde klanten krijgen de komende dagen hun geld terug. Dat moet uiterlijk woensdag geregeld zijn.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Daphne: 'Elke dag zag ik mijn bankrekening groeien, maar dit was niet vol te houden'

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore