Ga naar de inhoud
'Bedreiging onacceptabel'

Hoekstra: Pakistan aangesproken op bedreigingen tegen Wilders

Hoekstra en Wilders in gesprek in de Tweede Kamer. Beeld © ANP

Nederland heeft Pakistan meerdere keren aangesproken op de bedreigingen aan het adres van Geert Wilders vanuit dat land. Dat liet minister van Buitenlandse Zaken Wopke Hoekstra weten op Twitter. Zijn bericht kwam enkele uren nadat Wilders kritiek uitte op premier Mark Rutte. Volgens de PVV-leider komt Rutte niet voor hem op.

"Twee fatwa’s, mijn lichaam als pop over straat gesleept en in de fik gestoken in Karachi, een prijs op mijn hoofd om me te vermoorden, ontelbare doodsbedreigingen, en diegene die in alle toonaarden zwijgt is minister-president Mark Rutte", schreef Wilders vanochtend op Twitter. Hij vraagt al langer regelmatig aandacht voor de bedreigingen vanuit Pakistan.

In zijn bericht zegt Hoekstra dat de bedreigingen 'volstrekt onacceptabel' zijn en dat Nederland er zo nodig tegen blijft protesteren. Wilders bedankt hem vervolgens voor de reactie:

Het is niet bekend wanneer Nederland precies aandacht gevraagd heeft voor de dreigementen en op welke manier. Hoekstra stelt alleen dat het kabinet 'al meerdere keren in Islamabad en Den Haag' zijn zorgen heeft overgebracht.

Eerder deze week stuurde ook minister van Justitie en Veiligheid Dilan Yesilgöz een tweet waarin ze de dreigementen die Wilders ten deel vallen 'walgelijk en ongekend heftig' noemt. "We moeten er alles aan doen deze bedreigers op te sporen en te vervolgen." Ook haar heeft Wilders bedankt voor haar tweet.

Geert
Lees ook:
Geert Wilders doet aangifte na beschieten van zijn foto