Ga naar de inhoud
Verkocht in Bleiswijk

Staatsloterij hard op zoek naar winnaar van 12,8 miljoen euro

Beeld © ANP

De Staatsloterij is op zoek naar degene die ruim anderhalve maand geleden 12,8 miljoen euro heeft gewonnen. De winnaar heeft zich vooralsnog niet gemeld om de prijs te innen.

Het winnende staatslot met lotnummer FV 74622 werd verkocht in Primera Sandra in Bleiswijk. De prijs viel op 10 maart. 

Bleiswijk en omgeving

"Meestal worden fysieke loten gekocht door mensen die in de buurt van het verkooppunt wonen. Daarom willen we aan iedereen in Bleiswijk en omgeving vragen om nog één keer thuis op zoek te gaan naar dat winnende lot met nummer FV 74622", zegt een woordvoerder van de Nederlandse Loterij, de organisatie achter onder meer de Staatsloterij.

Even de camerabeelden terugkijken om te zien wie het winnende lot heeft gekocht, is er niet bij. "Daarvoor ontvangen we te veel klanten en de Staatsloterij garandeert winnaars anonimiteit. Wanneer het lot precies verkocht is, weten we daardoor niet", zegt een medewerkster van Primera Sandra.

Ondertussen kan het vaste klanten maar moeilijk zijn ontgaan dat iemand nog zijn prijs moet verzilveren. "In de winkel hangen allerlei uitingen en we vragen al onze klanten: ben jij degene? Vooralsnog is het niet gelukt om de winnaar te traceren", zegt de winkelmedewerkster. "Waarschijnlijk weet hij of zij het zelf nog niet eens. Er zijn genoeg mensen die weken later op het gemak hun loten nog komen omwisselen."

Zij
Lees meer
Zij werden in één klap miljonair: 'Op de wc kwam ik erachter dat ik 10 miljoen had'

Lastige zoektocht

Volgens de Nederlandse Loterij komt het jaarlijks voor dat mensen hun winnende staatslot niet verzilveren. Daarbij gaat het altijd om loten die in de winkel zijn gekocht. Winnaars van de Staatsloterij blijven anoniem.

"Dat maakt het ook een lastige zoektocht. Wij weten alleen dat het winnende lot bij Primera Sandra in Bleiswijk gekocht is, maar niet door wie", meldt de Nederlandse Loterij. Om de prijs te verzilveren, moet de winnaar zich met het staatslot melden in het hoofdkantoor van de Nederlandse Loterij.

Amerikaanse
Lees meer
Amerikaanse vrouw drukt op verkeerde knopje loterijmachine en wint 10 miljoen